Technológia

A mai modern mennyiségi borgyártástól eltérően egyedinek mondható, hogy a szőlőterületek gondozása, a szőlő betakarítása, tisztítása hagyományos, kézi technológiával történik.
A gazdag íz- és színvilág, valamint a csökkentett savtartalom eléréséhez a szőlőt nem préseljük, kizárólag a szőlőlé esszenciát használjuk boraink készítéséhez. Ahhoz, hogy a szőlőlé esszenciából készült bor palackozáskor ne veszítsen az ízéből és textúrájából, a legminimálisabb szűrési munkálatokat végezzük el a termékeken.

A bogyózott szőlőt ágyon tartjuk csak a szín-szőlőlé, kíméletes préseléssel kerül a tölgyfahordókba érlelésre. Az érlelés még a nagyapáink által több évtizede kialakított pincékben a Villány- és a Somló-hegy gyomrában történik.

A bor természetes érési folyamatát napról-napra figyelemmel kísérjük, többszöri átfejtéssel és kóstolással biztosítjuk, hogy az a legtökéletesebb állapotában kerüljön palackba.
A palackozott bort egészen az értékesítés napjáig ismét pincében tároljuk, hogy az üvegben történő továbbéréshez az ideális klímát biztosítsuk termékeink számára, hogy a csomagolást követően a fogyasztóhoz jutva különleges frissességet kínáljunk.

Borkínálatunk kialakítása során nemcsak a szőlő feldolgozásában, illetve a bor elkészítésében biztosítjuk a legmagasabb minőséget, hanem e kiváló borok csomagolásában is, garantálva az ízvilág hosszan tartó stabilizálását, a gyümölcs ízek varázsát és a bor tartósságát. Boraink egyedi formájú, fényáteresztésű és hőtartású üvegekbe kerülnek, melyeket extra floor minősítésű és kezelt parafa dugókkal illetve a rose borainkat modern csavarral zárunk. Az egyedi címkekialakításnak és kapszula formának köszönhetően a különleges megjelenésben az exkluzivitás kiteljesül.