Kóser


 

Még 2011-ben borkülönlegességeink nemzetközi kedveltsége alapján felkérést kaptunk Izraelből, hogy boraink közül néhány tételt a kosher technológiának megfelelően készítsünk el. Hosszas szakmai és vallási megfelelősségi egyeztetések után cégünk 2013 óta rendelkezik a villányi hagyományos érlelésű vörösbor előállítási tevékenysége vonatkozásában az izraeli rabbinátustól a legmagasabb – a világ minden részén érvényes és felhasználható – kóser engedéllyel, amely Magyarországon egyedülállónak mondható. Az engedély kiadásával a rabbinátus igazolta a technológiánk tisztaságát, egyediségét, amely nagy büszkeséggel tölt el bennünket. A rabbinátusi bizottság a kóser termelési- és előállítási folyamatainkat ellenőrizte, valamit felügyeleti jelleggel részt vesz az előállítási, érlelési és palackozási tevékenységben.

Ezen engedély birtokában 2013-ban megjelent hazánkban ritkaságnak és különlegességnek számító első hagyományos, hosszú érlelésű cabernet sauvignon kosher vörösborunk, mely nagy nemzetközi érdeklődésnek örvend.

Boraink nemzetközi kedveltségén keresztül ismerkedtünk meg és kaptunk felkérést egyik külföldi partnerünktől, hogy a magyar szőlőben rejlő lehetőségeket kihasználva készítsünk a borainkhoz hasonló aprólékos szakmai odafigyeléssel és szeretettel egy 100%-os natur, minden adaléktól mentes szőlőlevet, mely a kiemelt minőséget kereső nemzetközi piac igényeinek is megfelel.

Közel kétévnyi szakmai-, gyártás technológiai egyeztetésnek és a Corvinus Egyetem Bor- és Italtanszék korábbi vezetőjének iránymutatásának köszönhetően 2015-ben teszt gyártás keretében 250 ml és 750 ml kiszerelésben elkészültek első kosher szőlőleveink. Tartalmukat kézzel szüreteltük, válogatás után csak a tökéletes minőségű szemeket hasznosítottuk, majd néhány órán belül megkezdtük egy speciális szűrés nélküli, légmentes, hűtéses-hőkezeléses eljárással történő feldolgozásukat. Termékünk nagy sikert aratott megrendelőinknél. Ugyanakkor tapasztaltuk, hogy hasonló érdeklődés mutatkozott hazai és nemzetközi partnereink között is egyedi minőségű gyümölcslevünk iránt.