Mindenképpen szerettünk volna a savanykás ízek hódolóinak kedveskedni, valami különlegességgel. Így esett a választásunk a meggyre, mely savanykás ugyanakkor máshoz nem hasonlítható karakteres ízével kiváló szomjoltó, nyári hűsítő és pompásan illik édességekhez, koktélokhoz. Tradicionális magyar gyümölcsfajta, már elődeink is több generációra visszamenőleg minden formában hasznosították. Talán tették ezt azért is, mert jó íze mellett kiemelkedő egészségi hatásai vannak szervezetünkre, melyet számos szakmai publikáció igazol.

Vitamin (A,B,C) és ásványianyag (vas, kálcium, kálium, magnézium, cink) tartalmának köszönhetően segíti megőrizni a vénák falának rugalmasságát, pozitív hatásai vannak az agyvérzés megelőzésében, kedvező hatást gyakorol a szívizomra. Kiváló antioxidáns, vértisztító, gátolja a gyulladást és rákot, javítja a vér lipid összetételét, csökkenti a vércukor- és húgysav szintet, fájdalom csillapító és csökkenti az oxidatív stresszt.