Történet

Boraink nemzetközi kedveltségén keresztül ismerkedtünk meg és kaptunk felkérést egyik külföldi partnerünktől, hogy a magyar szőlőben rejlő lehetőségeket kihasználva készítsünk a borainkhoz hasonló aprólékos szakmai odafigyeléssel és szeretettel egy 100%-os natúr, minden adaléktól mentes szőlőlevet, amely a kiemelt minőséget kereső nemzetközi piac igényeinek is megfelel.

Közel kétévnyi szakmai-, gyártás technológiai egyeztetésnek és a Corvinus Egyetem Bor- és Italtanszék korábbi vezetőjének iránymutatásának köszönhetően 2015-ben teszt gyártás keretében 250 ml és 750 ml kiszerelésben elkészültek első szőlőleveink. Tartalmukat kézzel szüreteltük, válogatás után csak a tökéletes minőségű szemeket hasznosítottuk, majd néhány órán belül megkezdtük egy speciális szűrés nélküli, légmentes, hűtéses-hőkezeléses eljárással történő feldolgozásukat. Termékünk nagy sikert aratott megrendelőnknél. Ugyanakkor tapasztaltuk, hogy hasonló érdeklődés mutatkozott hazai és nemzetközi partnereink között is egyedi minőségű gyümölcslevünk iránt.
Így termék palettánkat kibővítve 2016-tól a Nagy-Somló és szomszédos régióból saját, illetve általunk ismert, felügyelt gazdaságból származó, három féle gyümölcsből - meggy, szőlő és körte – készítünk adalékanyagtól, színezéktől, tartósítószertől, hozzáadott cukortól- és víztől mentes natúr 100%-os gyümölcslevet, megőrizve a gyümölcsök eredeti vitamin és ásványi anyag tartalmát.
A gyümölcs fajtákat úgy válogattuk össze, hogy a savanykásabb ízektől az édesig mindenki megtalálja a neki kedves zamatokat és megfeleljünk a modern kori egészségtudatos életmódnak.