Tradíciók

Tradíciók ápolása, megőrzése, az egyediség kialakítása a legmagasabb minőség biztosítása tevékenységünk minden elemében kulcsfontosságú.

Szőlő területeinket kézzel műveljük és szüreteljük, új generációs természetes alapú növényvédő szereket használunk, valamint a hagyományos hosszúérleléses technológiát követve a válogatott különleges minőségű szőlő színlevét dolgozzuk fel.

A velünk együtt dolgozó szakemberekkel, családtagokkal évről-évre nyomon követjük a kiváló minőséget hozó szőlőfajták fejlődését. Ezek jellemzően kisbirtokok, ahol a szőlőt nagy gondossággal kézi művelésben termesztik, a minőségre és nem a mennyiségre fókuszálva. A Nahalkó család gondozásában megszülető borok minden esetben magukban hordozzák a több generációs szőlősgazdák tapasztalatait, a tradicionális kézi művelés és szüretelés gondosságát, valamint a borérlelés során már-már művészi fokon kialakításra kerülő íz- és színvilágot.

A hagyományos kézi technológiájú betakarítás időpontjának körültekintő megválasztásával, a bogyózással, a sérült szőlőszemek eltávolításával, valamint a tradicionális közel 2 év időtartamú tölgyfahordós érleléssel alakítjuk ki a boraink végleges karakterét, hogy exkluzív megrendelőink teljes igényeit kielégítve a legjobb pillanatban zárhassuk palackba a villányi és somlói borrégiók egyedi környezeti adottságait magába rejtő nedűt.