Portfolio Category: Boraink

Történet

„A Nahalko borok egyedisége abban rejlik, hogy palackjainkban ötvöződik a magyar bortermelés történelmi tradíciója, valamint a legújabb kor igényeit minden szinten kielégítő íz- és formavilág.” Magyarország két meghatározó és tradicionális borvidékén - Villányban és Nagy-Somló borvidéken - rendelkezünk kisméretű családi manufaktúra keretében megművelhető érdekeltségekkel. Nagyszüleink szőlő iránti szeretete, a szőlővel és a borral való foglalkozás…
Tovább

Különlegességünk

egyedi fekvésű , talajú és mikroklímájú szőlő területek új generációs, természetes bázisu növényvédő szerek egészséges válogatott és bogyózott szőlőt dolgozunk fel kíméletes préseléssel borainkhoz csak a szőlőlé legjavát használjuk borérlelés természetes módon tölgyfa hordós hosszú érleléssel történik palackozáskor minimális természetes szűrés az aromák megőrzéséért palackozás után borainkat a termőhely földalatti pincéiben tároljuk megrendeléskor hozzuk felszínre…
Tovább

Tradíciók

Tradíciók ápolása, megőrzése, az egyediség kialakítása a legmagasabb minőség biztosítása tevékenységünk minden elemében kulcsfontosságú. Szőlő területeinket kézzel műveljük és szüreteljük, új generációs természetes alapú növényvédő szereket használunk, valamint a hagyományos hosszúérleléses technológiát követve a válogatott különleges minőségű szőlő színlevét dolgozzuk fel. A velünk együtt dolgozó szakemberekkel, családtagokkal évről-évre nyomon követjük a kiváló minőséget hozó szőlőfajták…
Tovább

Technológia

A mai modern mennyiségi borgyártástól eltérően egyedinek mondható, hogy a szőlőterületek gondozása, a szőlő betakarítása, tisztítása hagyományos, kézi technológiával történik. A gazdag íz- és színvilág, valamint a csökkentett savtartalom eléréséhez a szőlőt nem préseljük, kizárólag a szőlőlé esszenciát használjuk boraink készítéséhez. Ahhoz, hogy a szőlőlé esszenciából készült bor palackozáskor ne veszítsen az ízéből és textúrájából,…
Tovább